XXXIV МЕМОРИАЛ „17 ПАРТИЗАНИ” – МАКРЕШ

На 20 януари 2013г. се проведе тридесет и четвъртия пореден турнир „17 партизани – Макреш” в читалището на общината. Събитие, организано от Община Макреш и Шахматен клуб „Найден Войнов”. Общо 45 състезатели от цялата област Видин разпределени в 15 отбора взеха участие в надпреварата, сред които отбори от Видин, Макреш, Брегово, Кула, Грамада, Димово, Горни Лом, Митровци, Якимово, Железна и Винарово.

Спазвайки традицията всички състезатели получиха календари и химикалки, а най-добре представилите се отбори бяха наградени с парични награди.

На първо място се класира отбора на Бдин Видин, в чийто състав влизат шампиона и вицешампиона на Видин за 2012г. – съответно Мирослав Милчев и Илиян Илиев. Третата дъска на отбора Пепи Паскалев се представи исключително силно, печелейки всичките си 7 партии. Второ място за всеобща изненада зае отборът „Шахматна школа” – Видин, в чиито състав имаше двама шестокласника от СОУ „Любен Каравелов” – Радостин Бушев /13г/ и Мартин Иванов /13г/, които заедно с председателя на ШК „Найден Войнов” допуснаха само една отборна загуба и категорично заеха второто място. На трето място се класира отборът „Найден Войнов”-Видин.

От любителските състави най-добре се представи отборът на „Звезда” Макреш, които станаха първи, а на второ и трето място се класираха съответно „Тимок” Брегово и „Ботев” Димово. Отборът на Кула, носещ името на големият любител на шахматната игра Йордан Йончев в състав от млади и амбициозни момчета завърши на четвърто място от любителските отбори с еднакъв брой точки и мачточки с „Ботев” Димово.

 

Предстои втория областен турнир за деца от I до IV клас, който ще се проведе от 13:00ч. в залата на СОУ „Любен Каравелов” на 31 януари.